Συνταγές ημέρας .

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Tαρτάκια με φράουλες .


Για ζύμη:


100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. βούτυρο από το ψυγείο
1 αυγό (κατά προτίμηση βιολογικό)
300 γρ. αλεύρι

Για κρέμα:

350 γρ. γάλα φρέσκο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό (κατά προτίμηση βιολογικό)
3 κρόκοι αυγών
40 γρ. κορν φλάουρ
1 κλωναράκι βανίλιας
500 γρ. φράουλες

Διαδικασία:

Για τη ζύμη: Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα και την ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα πάχους 3 χλστ. Τα κόβουμε μ' ένα φλιτζάνι σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε σε μικρές ατομικές φόρμες τάρτας.

Απλώνουμε στο εσωτερικό τους ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη, τη γεμίζουμε με ρύζι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 15΄. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 15΄ περίπου, έως ότου οι τάρτες πάρουν χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και με πολλή προσοχή τις ξεφορμάρουμε.

Τις γεμίζουμε με την κρέμα και καλύπτουμε με τις πλυμένες και καθαρισμένες φράουλες. Πασπαλίζουμε με άχνη και προαιρετικά διακοσμούμε με φύλλα λουίζας.

Για τη κρέμα: Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους).

Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Την αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνειά της. Οταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη μαλακώνουμε με ένα σύρμα ή στο μίξερ, για να πετύχουμε λεία υφή.

ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου