Συνταγές ημέρας .

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Τάρτα με καραμελωμένα αχλάδια .


Υλικά (για 6 μερίδες):


150 γρ. μέλι της αρεσκείας μας
3 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα στα 2
1 φύλλο σφολιάτας

Για το σερβίρισμα:

παγωτό βανίλια ή καϊμάκι ή άγλυκη σαντιγί (κρέμα γάλακτος χτυπημένη στον κάδο του μίξερ χωρίς ζάχαρη)

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
Ρίχνουμε το μέλι σ' ένα ταψί διαμέτρου 18 - 20 εκ. Βάζουμε το ταψί πάνω στο μάτι της κουζίνας για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς το μέλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε μέσα τα αχλάδια, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.

Κόβουμε τη σφολιάτα στη διάμετρο του ταψιού, την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και καλύπτουμε με αυτήν τα αχλάδια. Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 5 λεπτά, έπειτα την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και την κόβουμε σε κομμάτια.

Συνοδεύουμε κάθε μερίδα με λίγο παγωτό ή άγλυκη σαντιγί.


ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου