Συνταγές ημέρας .

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Στριφτόπιτα με κολοκύθα, καυκαλήθρες και κατσικίσιο τυρί .


Υλικά (για στρογγυλό ταψί διαμέτρου 25 εκ.):


περίπου 1.100 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη, κομμένη σε μικρούς κύβους
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1½ φλιτζ. τσαγιού ξινομυζήθρα ή άλλο κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας σιμιγδάλι χοντρό ή πλιγούρι
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, χτυπημένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 2 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε για 4 λεπτά και τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κολοκύθα με 2 ποτήρια νερό. Σιγοβράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 5 - 6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Με τρυπητή κουτάλα τη μεταφέρουμε στο μπολ με το κρεμμύδι και αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν.

Ρίχνουμε στο μπολ τα υπόλοιπα υλικά (το τυρί, το αυγό, το σιμιγδάλι ή το πλιγούρι, τις καυκαλήθρες και αλατοπίπερο) και ανακατεύουμε ελαφρώς.

ΠΗΓΗ ' ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου