Συνταγές ημέρας .

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Χταποδάκια με μπαλσάμικο, τραχανά και μανιτάρια μορέλες .


Υλικά (για 6 άτομα)


1 μεγάλο χταπόδι περίπου 1½ κιλό ή 2 μικρότερα
30 γρ. ελαιόλαδο
3 δαφνόφυλλα
6 - 7 κόκκοι μπαχάρι
50 γρ. ξίδι βαλσαμικό
1 κουτ. σούπας μέλι
120 γρ. τραχανάς γλυκός
120 γρ. μανιτάρια μορέλες (ή, αν δεν βρείτε, την ίδια ποσότητα λευκά μανιτάρια ή 1 φακελάκι αποξηραμένα άγρια)
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια γάστρα βάζουμε το ελαιόλαδο, το χταπόδι, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και περιχύνουμε με το βαλσαμικό και το μέλι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, καλύπτουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180° C έως ότου το χταπόδι βγάλει τα υγρά του. Κατόπιν ανοίγουμε τη γάστρα, προσθέτουμε τον τραχανά, κλείνουμε πάλι τη γάστρα και το ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ ' ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου