Συνταγές ημέρας .

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Τηγανιά με ψαρονέφρι και μανιτάρια .


Υλικά (για 4 άτομα):


2 ψαρονέφρια κομμένα σε λεπτά φετάκια
2 - 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο ή 1 κουτ. σούπας ξερό, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδου, κομμένο σε φετάκια
200 γρ. μανιτάρια λευκά
100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό γλυκό
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από 1 πορτοκάλι (κατά προτίμηση ακέρωτο, βιολογικό)

Διαδικασία:

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με υγρή πετσέτα και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και το ελαιόλαδο σ' ένα βαθύ τηγάνι. Πασπαλίζουμε τις φέτες του κρέατος με κορν φλάουρ, τινάζουμε ελαφρά και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Μόλις μαραθούν, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ 1 - 2 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με ρύζι ατμού και φρυγανισμένο ψωμί.

ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου