Συνταγές ημέρας .

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Πίτα με λάχανο και πιπεριά τσούσκα .


Για το φύλλο:

500 γρ. αλεύρι
νερό όσο πάρει (θα χρειαστούν περίπου 200 ml για να γίνει η ζύμη σφιχτή)
80 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού ξίδι
αλάτι

Για τη γέμιση:

1/2 λάχανο άσπρο
1 ξερό κρεμμύδι
3 καρότα (κατά προτίμηση βιολογικά)
2 καυτερές πιπεριές (τσούσκες)
50 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
1/2 μάτσο σέλινο ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
300 γρ. φέτα
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

Φύλλο: Κοσκινίζουμε το αλεύρι πάνω από μια λεκάνη και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό και τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνοντας παράλληλα μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε σε δύο μπάλες και με τον πλάστη ανοίγουμε δύο φύλλα, ένα με την κάθε μπάλα.
Γέμιση: Μαραίνουμε το λάχανο με λίγο αλάτι στην κατσαρόλα, χωρίς να προσθέσουμε νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά χοντροκομμένα. Σβήνουμε με το ξίδι και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Κατόπιν προσθέτουμε το σέλινο, τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε.
Πίτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι, στρώνουμε το πρώτο φύλλο, προσθέτουμε τη γέμιση, την απλώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Βρέχουμε με τα δάχτυλα τις άκρες των φύλλων για να κολλήσουν καλά μεταξύ τους. Ψήνουμε την πίτα περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου