Συνταγές ημέρας .

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Μοσχάρι με φασολάκια .


Υλικά (για 4 άτομα):


1 κιλό μοσχαράκι από ελιά ή σπάλα, σε μικρούς κύβους
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μεγάλους κύβους
3 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρά κοπανισμένες
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι χοντροκοπανισμένο
1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
2 μέτριες ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, ψιλοκομμένα
1 κιλό φασολάκια φρέσκα (που κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου), καθαρισμένα ή κατεψυγμένα
τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί καλά χωρίς να προσθέσουμε λάδι. Ρίχνουμε το κρέας με το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και το μπαχάρι.

Σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά, ρίχνουμε το ούζο ή τσίπουρο και, μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα. Ανακατεύουμε και, μόλις το μείγμα πάρει πάλι βράση, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φασολάκια, δυναμώνουμε τη φωτιά να πάρει μια βράση και ξαναχαμηλώνουμε. Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό, αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια. Μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, σιγοβράζουμε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου