Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009
Κουτσομούρες αχνιστές με σκόρδο και μαϊντανό .
Υλικά (για 2 άτομα):
700 γρ. φρέσκες κουτσομούρες, καθαρισμένες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 ml λευκό κρασί
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 - 2 λεπτά. Προσθέτουμε στη συνέχεια και τις κουτσομούρες τη μία δίπλα στην άλλη και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί και καλύπτουμε το σκεύος με το καπάκι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις κουτσομούρες να αχνιστούν για περίπου 10 λεπτά. Μόλις γίνουν, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε τις κουτσομούρες με το κρεμμύδι και συνοδεύουμε με φρεσκοκομμένη πράσινη σαλάτα.
ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου