Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009
Αυγά Μερέτ .
Υλικά:
6 αυγά (υπερφρέσκα, 2 το άτομο)
1 μπουκάλι καλό κόκκινο κρασί
2 ασκαλώνια ή 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. λαρδί κομμένο σε κύβους (ή πανσέτα, όχι μπέικον)
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 κτγ αλεύρι
αλατοπίπερο
2 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένα
2 πρέζα θυμάρι
3 φαρδιές φέτες χωριάτικου ψωμιού φρυγανισμένες
Διαδικασία:
Τσιγαρίζουμε το λαρδί και στη συνέχεια τα ασκαλώνια. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα αρωματικά και το αλατοπίπερο. Οσο συμπυκνώνεται (στο 1/2) το μείγμα, φρυγανίζουμε το ψωμί (που μπορούμε και να σκορδίσουμε) και ανακατεύουμε επιμελώς το αλεύρι με το βούτυρο. Σουρώνουμε το μείγμα και ενθυλακώνουμε (ποσάρουμε) τα αυγά στο υγρό. Τα τοποθετούμε στο φρυγανισμένο ψωμί και αφού ενσωματώσουμε το αλευροβούτυρο στο μείγμα, περιχύνουμε τα αυγά.
ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου