Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009
Τούρτα καραμέλα .
Για την κρέμα καραμέλας:
125 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη + 20 γρ. επιπλέον για τη μαρέγκα
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά + 400 γρ. επιπλέον, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, σε σαντιγί
25 γρ. φύλλα ζελατίνας
120 γρ. ασπράδια αυγών (από 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά)
Για τη βάση:
125 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα¨ σε σκόνη (στην αγορά θα βρούμε και έτοιμη αμυγδαλόσκονη)
100 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. ασπράδια αυγών (από 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά)
10 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. κρέμα γάλακτος
35% λιπαρά
50 γρ. κουβερτούρα, κατά προτίμηση 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου