Συνταγές ημέρας .

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Σπετζοφάι σε σουβλάκι .


Υλικά (για 4-6 άτομα):

800 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
1/2 φλιτζ. κόκκινο κρασί
4 πράσινες πιπεριές κέρατα
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

Για τη σάλτσα:

1 κονσέρβα με ολόκληρα ντοματάκια, πολτοποιημένα
1 μικρή καυτερή κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης
4 σκελίδες σκόρδου με τη φλούδα
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
10 φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερός
1/2 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες των 2 εκατοστών και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τις περιχύνουμε με το κρασί και τις αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαχανικά. Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα σποράκια και τις κόβουμε σε μέτρια τετράγωνα κομμάτια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε στα 4 (σταυρωτά) και στη συνέχεια ξεχωρίζουμε τα φύλλα. Στραγγίζουμε το λουκάνικο από τη μαρινάδα και το περνάμε σε μικρές σούβλες (ή σε ξυλάκια για σουβλάκια) εναλλάξ με τα λαχανικά (δηλαδή 1 φέτα λουκάνικο 1 φέτα πιπεριά, 1 φέτα λουκάνικο 1 φέτα κρεμμύδι κ.ο.κ.). Επαναλαμβάνουμε έως ότου τελειώσουν όλα τα υλικά. Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ ή σε ταψί στο φούρνο για 10 - 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το λουκάνικο και τα λαχανικά να «κρατούν στο δόντι» (al dente).

ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου