Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009
Μοσχάρι γιουβέτσι .
Υλικά (για 4 άτομα):
1 κιλό μοσχάρι από σπάλα με το κόκαλο ή χωρίς, κομμένο σε μερίδες
1/2 κιλό κριθαράκι, χοντρό
1 σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη και κομμένη στα τέσσερα
8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο πράσο (μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος), καθαρισμένο, σε ροδέλες
1/2 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι, κοπανισμένο στο γουδί
120 ml λευκό κρασί
αλάτι κατά βούληση
Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε στο ταψί. Το περιχύνουμε με το λάδι, προσθέτουμε 1 ½ νεροπότηρο νερό, το σκόρδο, το πράσο και σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο. Το ψήνουμε για 1 ώρα. Επειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε στο ταψί το κριθαράκι και το κρασί, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25 - 30 λεπτά. Ενδιαμέσως, ελέγχουμε και αν δούμε ότι έχει «στεγνώσει» το κριθαράκι και δεν έχει ακόμα γίνει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
Με το που βγαίνει από το φούρνο, το φαγητό πρέπει να είναι ακόμα αρκετά ζουμερό γιατί το κριθαράκι θα συνεχίσει να απορροφά υγρό και αφού το ξεφουρνίσουμε.
Σερβίρεται ιδανικά μαζί με τριμμένη ξινομυζήθρα.
ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου