Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009
Σαλατα με λάχανο, καρότο, φινόκιο και ντρέσινγκ με γιαούρτι .
Υλικά (για 8 άτομα):
1 μέτριο λάχανο (1 κιλό περίπου), λεπτοκομμένο* ή τριμμένο
3 μεγάλα καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, σε λεπτές λωρίδες* ή τριμμένα
2 - 3 μέτρια φινόκιο, λεπτοκομμένα*
1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) ή μάραθος στην εποχή του, ψιλοκομμένος
τα φυλλαράκια από 1/4 ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το ντρέσινγκ:
350 γρ. αγελαδινό γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
30 γρ. μέλι
30 γρ. χυμός λεμονιού
Διαδικασία:
Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το μέλι, το λεμονοχυμό και το σκόρδο σ' ένα μεγάλο μπολ. Δεν χρειάζεται να βάλουμε λάδι. Ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά της σαλάτας ανακατεμένα και ανακατεύουμε να πάει το ντρέσινγκ παντού. Προσθέτουμε τον άνηθο (ή το μάραθο) και το μαϊντανό, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε.
ΜΥΣΤΙΚΟ
Για ομοιόμορφο αποτέλεσμα είτε θα λεπτοκόψετε τα λαχανικά είτε θα τα τρίψετε. Χρήσιμο γι' αυτήν τη δουλειά είναι ένα μαντολίνο. Το ειδικό εργαλείο που κόβει γρήγορα και με ασφάλεια φέτες, μπαστουνάκια και πολλά άλλα σχήματα από λαχανικά, φρούτα ή ακόμη και τυριά.
ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου