Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009
Θράψαλα γεμιστά με πολίτικο ρύζι .
Υλικά (για 6 άτομα):
6 μεγάλα θράψαλα, κατεψυγμένα (αυτά που βρίσκουμε στην αγορά είναι συνήθως ήδη καθαρισμένα και σε συσκευασίες των 6 τεμαχίων) ή 6 μεγάλα καλαμάρια, ατεψυγμένα ή φρέσκα (τα φρέσκα τον Αύγουστο είναι λιγοστά και, φυσικά, αρκετά ακριβά)
Για τη γέμιση:
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα ή 1 ξερό επιπλέον, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
6 κουτ. σούπας ρύζι Καρολίνα
1 σφηνάκι ούζο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες (κορινθιακές)
2 κουτ. σούπας κουκουνάρια
1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια άνηθου, ψιλοκομμένα
1 ώριμη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα:
2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, τριμμένες
1 κοφτή κουτ. σούπας ντοματοπελτές
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα καλαμάρια, αφαιρούμε τα μάτια, το σκληρό στόμα και το διάφανο «κόκαλο» κατά μήκος του κορμού. Τα κατεψυγμένα είναι συνήθως καθαρισμένα. Ξεχωρίζουμε τα πλοκάμια και τα ψιλοκόβουμε, για τη γέμιση.
ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου