Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009
Σοκολατένιος κορμός με καραμελωμένα αχλάδια .
Υλικά (για 12 - 15 μερίδες):
Για το μπισκότο:
3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
75 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
1 κουτ. σούπας κακάο, κοσκινισμένοβ
4 ασπράδια αυγών (120 γρ.)
90 γρ. ζάχαρη
Για τα καραμελωμένα αχλάδια:
50 γρ. ζάχαρη
600 γρ. αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους (θα χρειαστούμε περίπου 800 γρ. - 1 κιλό αχλάδια)
1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο στη μέση
Για το σιρόπι:
140 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
30 γρ. απόσταγμα αχλαδιού ή άλλο ποτό (προαιρετικά)
Για τη μους:
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)
90 γρ. ζάχαρη
50 γρ. νερό
4 κρόκοι αυγών + 1 ολόκληρο αυγό
220 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου