Συνταγές ημέρας .

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Σοκολατένιος κορμός με καραμελωμένα αχλάδια .


Υλικά (για 12 - 15 μερίδες):

Για το μπισκότο:

3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
75 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
1 κουτ. σούπας κακάο, κοσκινισμένοβ
4 ασπράδια αυγών (120 γρ.)
90 γρ. ζάχαρη

Για τα καραμελωμένα αχλάδια:

50 γρ. ζάχαρη
600 γρ. αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους (θα χρειαστούμε περίπου 800 γρ. - 1 κιλό αχλάδια)
1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο στη μέση

Για το σιρόπι:

140 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
30 γρ. απόσταγμα αχλαδιού ή άλλο ποτό (προαιρετικά)

Για τη μους:

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)
90 γρ. ζάχαρη
50 γρ. νερό
4 κρόκοι αυγών + 1 ολόκληρο αυγό
220 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο

ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου