Συνταγές ημέρας .

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ψαρόσουπα με κεφάλι πεσκανδρίτσας .


Υλικά(για 4 άτομα):


Για το ζωμό:

2 κεφάλια πεσκανδρίτσας γύρω στα 3 κιλά (ή 1 κεφάλι αν βρείτε μεγάλο ή περισσότερα αν δεν βρείτε αρκέτα μεγάλα), καλά πλυμένα με αρκετό κρύο νερό έτσι ώστε να φύγουν τυχόν αίματα)
40 ml ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες ολόκληρες
150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γρ. καρότα, βιολογικά, τριμμένα στον χονδρό τρίφτη
70 γρ. σέλερι τριμμένο στον χονδρό τρίφτη
100 γρ. ντόματα από κονσέρβα, ψιλοκομμένη
750 ml λευκό ξηρό κράσι
1 κλωναράκι θυμάρι, φρέσκο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
1 φύλλο δάφνης
15 κόκκοι λευκό πιπέρι
2 τεμάχια αστεροειδούς γλυκάνισου

Για τη σούπα:

250 γρ. καρότα, βιολογικά, κομμένα σε μικρά κυβάκια
200 γρ. φινόκιο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
250 γρ. πατάτες, βιολογικές, κομμένες σε μικρά κυβάκια, τα οποία βάζουμε σε κρύο νερό μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε για να μη μαυρίσουν
1/2 ματσάκι μυρώνια δεμένα με κλωστή (σε καλές λαϊκές αγορές και σε αρκετές βιολογικές - αν δεν βρείτε, βάλτε μαϊντανό)
2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο φρέσκο, ψιλοκομμένο ή ξερό
αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο και χυμός λεμονιού, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου