Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009
Ομελέτα με λαχανικά .
Υλικά (για 3-4 άτομα):
500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 καρότο βιολογικό, τριμμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο), κομμένη σε κύβους
τα μπουκετάκια από 1 μπρόκολο
1/4 ματσάκι άνηθος
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
6 αυγά (προτιμάμε βιολογικά)
100 γρ. φέτα ή ανθότυρο, τριμμένο
50 γρ. γάλα
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
Σ' ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια, το κρεμμυδάκι, το καρότο και το μπρόκολο. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν, δηλαδή για 10 - 12 λεπτά περίπου. Εν τω μεταξύ, σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα μ' ένα πιρούνι και προσθέτουμε το τυρί, τον άνηθο και λίγο αλατοπίπερο, την πιπεριά Φλωρίνης και το μείγμα λαχανικών από το τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα αυγών λαχανικών σε λαδωμένο τηγάνι. Ψήνουμε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά για 5 - 6 λεπτά, ανακινώντας το τηγάνι, ώστε να πάνε παντού τα αυγά και να αρχίσει να δημιουργείται κρούστα στο κάτω μέρος. Με ξύλινη σπάτουλα ανασηκώνουμε τις άκρες της ομελέτας για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί από κάτω. Βάζουμε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο πάνω στο τηγάνι και κρατώντας το σταθερά αναποδογυρίζουμε το τηγάνι ώστε η άψητη πλευρά να βρεθεί προς τα κάτω. Γέρνουμε το πιάτο πάνω από το τηγάνι, ώστε η ομελέτα να γλιστρήσει μέσα και να ψηθεί για 5 λεπτά και η άλλη πλευρά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαλάτα.
ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου