Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009
Σαλάτα με κριθαράκι και γαρίδες .
Υλικά για 4 μερίδες:
100 γρ. κρύο κριθαράκι βρασμένο με αλάτι και 1/2 κτγ σκόνη κάρι
1 ντοματούλα (πομοντόρο)
1 πιπεριά Φλωρίνης φρέσκια σε κυβάκια
3 κτσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κτσ δυόσμο
2 κρεμμυδάκια σε ροδέλες (και το πράσινο)
1 σκ. σκόρδο λίγο κοπανισμένη
150 γρ. βρασμένες - καθαρισμένες γαρίδες
50 γρ. τρίμμα φέτας (λίγο για το διάκοσμο)
μερικές σταγόνες σκούρα σάλτσα σόγιας
1 πρέζα καγιέν
αλατοπίπερο (προσοχή στο αλάτι, λόγω φέτας)
3 κτσ λάδι,1/2 κτσ καλό ξίδι
Διαδικασία:
Πολτοποιούμε το δύοσμο, την ντομάτα, το μεγαλύτερο μέρος της φέτας και προσθέτουμε στον πολτοποιητή τα μπαχαρικά με το ξίδι και στο τέλος το λάδι. Ανακατεύουμε τα υλικά σε μια σαλατιέρα που έχουμε τρίψει με την σκελίδα σκόρδου (τη χρησιμοποιούμε για άλλο μαγείρεμα). Περιχύνουμε με τη σάλτσα. Αφήνουμε την σαλάτα να καθήσει λίγο πριν την σερβίρουμε.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου