Συνταγές ημέρας .

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Τσιπούρα στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά .


Υλικά (για 4 άτομα):

4 τσιπούρες (περίπου 250 - 300 γρ. η καθεμιά), καθαρισμένες
2 καρότα (κατά προτίμηση βιολογικά) καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 πατάτες (κατά προτίμηση βιολογικές) καθαρισμένες, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μπρόκολο (τα μπουκετάκια), πλυμένα
2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
4 - 5 κλωναράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
2 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

Διαδικασία:

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις τσιπούρες, ανάμεσά τους τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Περιχύνουμε με το μείγμα τις τσιπούρες και τις ψήνουμε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά.

ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου