Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009
Μπριζόλες με πέστο βασιλικού και ζυμαρικά .
Υλικά (για 4 άτομα):
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες «κόντρα», πάχους 1½ - 2 εκ.
2 - 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 - 4 κουτ. σούπας έτοιμο πέστο βασιλικού (το βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ)
4 κουτ. σούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας, βρασμένα al dente (βίδες, πένες, κοχυλάκια)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Σε φαρδιά και ρηχή αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τις μπριζόλες, για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Σε ένα μπολ αραιώνουμε το πέστο σε 1 φλιτζάνι νερό. Το προσθέτουμε στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τις μπριζόλες να μαγειρευτούν με το πέστο για 8 - 9 λεπτά ακόμη, ενώ φροντίζουμε να τις γυρίζουμε πού και πού. Στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακινούμε το τηγάνι για να πάει η σάλτσα παντού, νοστιμίζουμε με ελάχιστο αλάτι (προσοχή, καθώς το πέστο είναι ήδη αρκετά αλμυρό) και πιπέρι και ανακατεύουμε μαλακά με ξύλινο κουτάλι. Μετά από 2 - 3 λεπτά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε τις μπριζόλες.
Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώσουμε, τα λαδώνουμε και συνοδεύουμε μ' αυτά τις μπριζόλες.
ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου