Συνταγές ημέρας .

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

«Κανελόνια» με γαρίδες .


Υλικά (για 2 άτομα):

4 φύλλα για λαζάνια
4 μεγάλες φρέσκιες γαρίδες
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
στη μύτη 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη
στη μύτη 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη (αν σας αρέσει)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κρόκος αυγού, κατά προτίμηση βιολογικού
1 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
4 ξυλάκια για σουβλάκια

Διαδικασία:

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαζάνια μέχρι να μαλακώσουν, για 7 - 8 λεπτά περίπου (προσοχή δεν πρέπει να παραμαλακώσουν). Τα βγάζουμε από το νερό προσεχτικά με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα. Τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη για να μην ξεραθούν μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Αφαιρούμε από τις γαρίδες τα κεφάλια και τα κελύφη. Μ' ένα μυτερό μαχαιράκι ή με μια οδοντογλυφίδα τραβάμε το μαύρο εντεράκι που έχουν στη ράχη τους. Τις περνάμε στα ξυλάκια για σουβλάκια και τις βάζουμε σ' ένα ρηχό ταψάκι. Τις περιχύνουμε με 3 κουταλιές από το μετρημένο λάδι και το κονιάκ, τις αλατοπιπερώνουμε και τις καρυκεύουμε με το κύμινο (αν βάλουμε) και τον κόλιανδρο. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Σκουπίζουμε ελαφρώς τις γαρίδες με απορροφητικό χαρτί. Πετάμε τη μαρινάδα και λαδώνουμε το ταψάκι με το υπόλοιπο λάδι. Βρέχουμε τις άκρες κάθε κομματιού από τα λαζάνια με λίγο νερό και τα τυλίγουμε γύρω από κάθε σουβλάκι γαρίδας, σε σφιχτά ρολά. Βάζουμε τα ρολά στο ταψάκι. Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με 1 κουτ. σούπας νερό και αλείφουμε μ' ένα πινελάκι τα ρολά. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 15 λεπτά (οι γαρίδες δεν θα στεγνώσουν καθώς είναι καλυμμένες με τα λαζάνια). Μοιράζουμε τα κανελόνια στα πιάτα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου