Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009
Μίνι ανατολίτικα κεμπάπ .
Υλικά (για 8 - 10 μερίδες):
750 γρ. κιμά ανάμεικτο (2/3 μοσχαρίσιο, 1/3 αρνίσιο)
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκ. σκόρδο, λιωμένη
1/2 κτγ σουμάκι σκόνη (ρους)
1/4 κτγ πάπρικα γλυκιά
1/4 κτγ κύμινο σκόνη
2 κτσ πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
προαιρετικά, 1 - 2 πρέζες καυτερό τσίλι και 2 - 3 τσιμένι
Διαδικασία:
Αναμειγνύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά και το μαϊντανό. Ζυμώνουμε καλά. Κρυώνουμε για μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο και, στη συνέχεια, πλάθουμε μικρά μπαλάκια ή μακρόστενα κεφτεδάκια. Τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο και βγάζουμε μόνον όταν έρθει η ώρα να ψήσουμε.
ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου