Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009
Χοιρινό γάλακτος στο φούρνο .
Υλικά (για 4 - 6 άτομα):
1 καρεδάκι από χοιρινό γάλακτος με το δέρμα του (1½ κιλό), το παραγγέλνουμε στο χασάπη μας μερικές μέρες πριν
1½ κιλό πατάτες (προτίμάμε βιολογικές), καθαρισμένες
4 κυδώνια, προτιμάμε βιολογικά, καθαρισμένα
6 σκελίδες σκόρδου με το φλοιό τους (προαιρετικά)
1 μικρό φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
Παίρνουμε μια ξύλινη κουτάλα μαγειρέματος, τη γυρίζουμε από την ανάποδη και με τη μύτη από το χερούλι τρυπάμε στο κέντρο του καρέ βαθιά για να χωρέσει η γέμιση.
Γέμιση: Κόβουμε σε μικρούς κύβους το αχλάδι, το μήλο και τα αποξηραμένα βερίκοκ. Βάζουμε το βούτυρο ή το λάδι σ' ένα τηγάνι, ρίχνουμε τα φρούτα και τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και βλέπουμε σιγά σιγά τα φρούτα να αρχίζουν να γυαλίζουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξίδι για να γίνουν γλυκόξινα. Βράζουν λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το ξίδι, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Οταν κρυώσουν τα βάζουμε με το χέρι μας λίγα λίγα σπρώχνοντάς τα με το χερούλι της κουτάλας προς την τρύπα που έχουμε ανοίξει στο κρέας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βάζουμε το καρέ στο ταψί και το αλατίζουμε απ' όλες τις πλευρές. Κόβουμε μέσα στο ταψί τις πατάτες κυδωνάτες και τα κυδώνια. Βάζουμε και τις σκελίδες σκόρδου (προαιρετικά). Προσθέτουμε 1 φλιτζ. τσαγιού νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε με τη βοήθεια του μπαμπά ή της μαμάς το φαγητό στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα. Ο μπαμπάς θα το βγάλει από το φούρνο και θα μας το κόψει μόλις έρθουν οι φίλοι μας.
ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου