Συνταγές ημέρας .

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Πράσινες πιπεριές γεμιστές με λουκάνικο, μυρωδικά και σάλτσα γιαουρτιού .


Υλικά (για 2-3 άτομα):
6 πράσινες πιπεριές

Για τη γέμιση:

4 λουκάνικα χωριάτικα
2 φλιτζ. τσαγιού ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, πολύ ψιλοκομμένα
3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοτριμμένα
3 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
3 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος ή 1 κουτ. γλυκού ξερός
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για την γέμιση) + 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο για το ταψί

Για τη σάλτσα:

4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα πλήρες

Διαδικασία:

Πλένουμε τις πιπεριές, ανοίγουμε ένα καπάκι (όπως κάνουμε για τα γεμιστά) και αδειάζουμε από το εσωτερικό τους τα σπόρια.

Γέμιση: Χαράζουμε το λουκάνικο κάθετα και αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη. Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τα κρεμμύδια και τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3 - 4 λεπτά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, την ντομάτα, τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τις πιπεριές.

ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου