Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009
Αχλάδια στο φούρνο με γλυκό κρασί .
Υλικά (για 4 μερίδες):
4 αχλάδια
500 γρ. λευκό γλυκό κρασί
50 γρ. ζάχαρη
3 - 4 τεμ. αστεροειδούς γλυκάνισου
½ κουτ. του γλυκού κόκκοι διάφορων πιπεριών
Διαδικασία:
Πλένουμε τα αχλάδια και τα καθαρίζουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα. Τα κόβουμε κάθετα στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος μεσαίου μεγέθους, με τέτοιο τρόπο ώστε να ακουμπούν το ένα στο άλλο. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το κρασί, τα μπαχαρικά και την τοποθετούμε στη φωτιά. Οταν πάρει βράση, αποσύρουμε και αδειάζουμε πάνω από τα αχλάδια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ο C για μισή ώρα. Τα σερβίρουμε κρύα ή ζεστά, ακόμη και με συνοδεία τυριών.
ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου