Συνταγές ημέρας .

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Κουνέλι κοκκινιστό με λάχανο .


Υλικά (για 4 άτομα):


1 κουνέλι, περίπου 2 κιλά (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει σε μερίδες)
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουτί ολόκληρα ντοματάκια, πολτοποιημένα
100 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. κρασί λευκό
2 καρότα (βιολογικά), σε κύβους
1 μέτριο λάχανο, κομμένο σε χοντρές λωρίδες
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κουνέλι μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν καλά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να ελαττωθούν τα υγρά στο μισό. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, την κανέλα, το μπαχάρι και τη δάφνη. Καλύπτουμε με νερό το κουνέλι και το αφήνουμε να βράσει με κλειστή κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα. Μετά, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το βάζουμε σε μια πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάχανο και τα καρότα και τα αφήνουμε να βράσουν καλά για περίπου 40 - 45 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν γίνει το λάχανο, προσθέτουμε και το κουνέλι και ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου