Συνταγές ημέρας .

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ριζότο με κολοκυθάκια .


Υλικά (για 8 άτομα):
3 φλιτζ. τσαγιού ρύζι αρμπόριο
8 κολοκυθάκια με τους ανθούς τους, αν έχουν, (τα 4 περασμένα από τη λεπτή πλευρά του τρίφτη και τα υπόλοιπα 4 σε λεπτές ροδέλες. Οι ανθοί, κομμένοι σε μικρότερα κομμάτια)
3 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στη λεπτό τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
80 ml ελαιόλαδο
περίπου 1,5 λίτρα ζεστός ζωμός λαχανικών ή νερό
200 ml κρασί λευκό
1 φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο, θρυμματισμένο
αλάτι, πιπέρι.
Διαδκασία:
Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδου. Ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά και αμέσως προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε με κουτάλες της σούπας το ζωμό ή το νερό, σε δόσεις. Ρίχνουμε και τα τριμμένα κολοκυθάκια. Κάθε φορά που το ρύζι θα απορροφά το υγρό, τότε προσθέτουμε την επόμενη δόση. Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο το υγρό.
Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε τις ροδέλες από τα κολοκυθάκια και τους ανθούς τους. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ζωηρά. Περίπου 2 - 3 λεπτά πριν από το τέλος, ρίχνουμε το ανθότυρο και δουλεύουμε κυκλικά με ξύλινη κουτάλα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας το φαγητό μας με μαϊντανό και πιπέρι.
ΠΗΓΗ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου