Συνταγές ημέρας .

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Φασολάκια με ψητές ντομάτες και κρούστα παξιμαδιού .


Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό φασολάκια στρογγυλά
ή αμπελοφάσουλα
2 μεγάλες ντομάτες,
κομμένες σε ροδέλες
1 κουτ. σούπας ξίδ βαλσαμικό
100 ml ελαιόλαδο
Για την κρούστα παξιμαδιού
2 μεγάλα κρίθινα παξιμάδια, τριμμένα στο μπλέντερ
1 κουτ. γλυκού κύμινο,σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό
2 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Κρούστα παξιμαδιού: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το παξιμάδι με το αλάτι, την παρμεζάνα, το κύμινο και λίγο πιπέρι.
Αραδιάζουμε τις ροδέλες ντομάτας σε ένα ταψί, σε μονή στρώση, και τις ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο. Τις πασπαλίζουμε με το μείγμα παξιμαδιού και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Εν τω μεταξύ, σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Δεν πρέπει να τα παραβράσουμε, αλλά να είναι τραγανά.
Μεταφέρουμε τα φασολάκια σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ραντίζουμε με το βαλσαμικό.
Οταν είναι έτοιμες οι ντομάτες, τις βγάζουμε από το φούρνο και με μια σπάτουλα τις απλώνουμε πάνω από τα φασολάκια. Σερβίρουμε αμέσως.
ΠΗΓΗ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου