• 1,5 κιλό μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
• 100 γραμμ. ελαιόλαδο
• 2 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες.
• Αλάτι
• Πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Πλένουμε τις ροδέλες πατάτας τις βάζουμε σε ένα μπωλ, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί και τοποθετούμε εναλλάξ πατάτες και κρεμμύδια αρχίζοντας και τελειώνοντας με πατάτες.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο ελέγχουμε για υγρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα.
ΠΗΓΗ - Γιάννα
Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου