• 6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
• 6 αυγά
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ζεσταίνουμε δύο κουταλιές από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα για να στραγγίξουν από το λάδι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τα μαρινάρουμε για να βγάλουν το άρωμά τους στα αυγά για 30 λεπτά. Αφού καθαρίσουμε με χαρτί το τηγάνι προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά. Γυρνάμε την ομελέτα μία φορά και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.
ΠΗΓΗ - Γιάννα
Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ευχαριστώ,την δοκίμασα κιόλας,πεντανόστιμη και εύκολη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μητέρα μου έκανε αυτήν την ομελέτα,είναι πεντανόστιμη!!Έβαζε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδακια (1/2 κιλό)στο τηγάνι με λίγο βούτυρο και 1 ποτήρι νερό.Τα έβραζε μέχρι να μείνουν μόνο μετο βούτυρο.Χτύπαγε τα αυγά σε ένα μπώλ,έριχνε τα κρεμμυδακια,άνηθο,δυόσμο,αλάτι και πιπέρι.Σε καθαρό τηγάνι έβαζε βούτυρο να κάψει έριχνε τα την ομελέτα και την γύριζε 4-5 φορές να ψηθεί καλά..
ΑπάντησηΔιαγραφή