Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009
Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια βανίλιας (Vanillekipferl) .
(για 30 - 35 κομμάτια)
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε 140 γρ. αλεύρι λευκό, 100 γρ. βούτυρο μαλακό, 50 γρ. ψιλοτριμμένα αμύγδαλα ή καρύδια, 30 γρ. ζάχαρη, 1/2 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη και 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη.
Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι μέχρι να γίνει ομοιογενές. Παίρνουμε λίγη λίγη από τη ζύμη και πλάθουμε μπισκοτάκια σε όποιο σχήμα θέλουμε. Στρώνουμε 2 - 3 λαμαρίνες με λαδόκολλα και αραδιάζουμε μέσα τα μπισκοτάκια. Τα ψήνουμε στους 180° C για 18 - 20 λεπτά. Οταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και την 1 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου