Συνταγές ημέρας .

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Αυγά μάτια φούρνου με μπρόκολο, ντοματίνια και φέτα .


Υλικά (για 4 άτομα):


4 φλιτζ. τσαγιού μπρόκολο, μόνο τα μπουκετάκια
12 ντοματίνια
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
1 φλιτζ. τσαγιού φέτα σκληρή, θρυμματισμένη με το πιρούνι
1 φλιτζ. τσαγιού κατίκι ή γιαούρτι στραγγιστό
5 - 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 1 - 2 κουτ. σούπας επιπλέον για να λαδώσουμε το ταψί
1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μπουκετάκια από το μπρόκολο για 8 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως, αλλά να κρατάνε στο δόντι. Τραβάμε με τρυπητή κουτάλα το μπρόκολο και το βάζουμε σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο ταψί αρκετά ευρύχωρο ώστε να μη γεμίσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Τακτοποιούμε ανάμεσα στα μπουκετάκια του μπρόκολου τα ντοματίνια και στα κενά που δημιουργούνται σπάμε προσεκτικά τα αυγά. Ανακατεύουμε τη φέτα με το κατίκι ή το γιαούρτι και με ένα κουτάλι σκορπίζουμε το μείγμα πάνω και γύρω από το μπρόκολο και τα ντοματίνια, φροντίζοντας να μην καλύψουμε τα αυγά.

Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10 - 12 λεπτά ή ανάλογα με το πόσο ψημένα θέλουμε τα αυγά μας. Σερβίρουμε από 1 αυγό σε κάθε πιάτο και μοιράζουμε το μπρόκολο και τα ντοματίνια. Συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί. Για τα παιδιά, φτιάχνουμε και μια τηγανιά πατάτες.

ΠΗΓΗ - kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου