Συνταγές ημέρας .

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Ψευτοπαστίτσιο με κιμά κοτόπουλου και γιαούρτι .

Υλικά (για 2 άτομα):
400 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (ανάμεικτος από στήθος και μπούτι, χωρίς τις πέτσες, περασμένος μία φορά από τη μηχανή στο χοντρό κόσκινο)300 γρ. ριγκατόνι1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για άλειμμα1 ντομάτα μεγάλη, ξεφλουδισμένη και τριμμένη4 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 1 γιαούρτι στραγγιστό 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη.Διαδικασία:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 3 λεπτά λιγότερο απ' ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία ως χρόνος βρασμού. Τα σουρώνουμε.
Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αφήνουμε να μαγειρευτεί ο κιμάς με τη σάλτσα για 6 - 7 λεπτά και κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Λαδώνουμε δύο ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή ένα μικρό πυρέξ και μοιράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά και μετά το μείγμα με τον κιμά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το γιαούρτι μαζί με την παρμεζάνα και μοιράζουμε το μείγμα πάνω από τον κιμά.Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί στην επιφάνεια μια ελαφριά κρούστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου