Συνταγές ημέρας .

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Γαρίδες σαγανάκι σε στυλ κρητικό και μοντέρνο .


Υλικά (για 4 άτομα):

1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίες ή μικρές, φρέσκες ή κατεψυγμένες1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4, αν είναι μεγάλα2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτά φετάκιαελαιόλαδο για το τηγάνισμα4 μεγάλοι κρητικοί ντάκοι, σπασμένοι σε μικρά κομμάτιατα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένααλάτι, πιπέρι.

Διαδικασία:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη. Μοιράζουμε τα υλικά σε 3 - 4 δόσεις. Θα τα τηγανίσουμε λίγα - λίγα σε μέτριο τηγάνι ή σε σαγανάκι, για να ψηθούν γρήγορα και να μη μείνουν πολλή ώρα στη φωτιά. Για κάθε τηγανιά ρίχνουμε από 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ιδρώσουν και να αρχίσουν να βγάζουν υγρά.
Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, ρίχνουμε το βασιλικό και τον ντάκο, που θα τραβήξει τα υγρά του τηγανιού. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου