Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009
Λεμονάτο κοτόπουλο με λευκό κρεμμύδι και σκόρδο .
Υλικά (για 4 άτομα):
1 μικρό κοτόπουλο (γύρω στο 1 κιλό), χωρίς την πέτσα, κομμένο σε λωρίδες
1/2 κιλό λευκά κρεμμύδια με ουρές
10 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
χυμός 2 λεμονιών
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Διαδικασία:
Για να μη γίνει βαρύ το φαγητό, βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το κοτόπουλο και σβήνουμε σχεδόν αμέσως με τα υγρά, δηλαδή το χυμό λεμονιού και το κρασί. Προσθέτουμε τα σκορδοκρέμμυδα, χονδροκομμένα, και το αλατοπίπερο.
Σιγοβράζουμε για 35 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ρουφήξει τα υγρά του. Σε περίπτωση που το κρέας μαγειρευτεί πιο γρήγορα και περισσεύει πολύ ζουμί, βγάζουμε τα στερεά υλικά από την κατσαρόλα και βράζουμε μόνο του το ζουμί.
ΠΗΓΗ - kathimerini.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου